C. Batallé, PRESIDENTA HONORÍFICA

Concepció Batallé,     PRESIDENTA HONORÍFICA

Nascuda a Olot 11 de desembre de 1950

Infància a una Escola Privada:Divina Providència,d’Olot.

A aquesta Escola estudia:Comerç i Secretariat Mercantil- 1960-1961-1962-1963 Comerç. 1964. Secretariat Mercantil.

Compagina Estudis Inicials de Dibuix a l’Escola de belles Arts amb Juli Batallé com a professor de Dibuixos al carbonet;també Estudis elementals de Música a l’Escola municipal amb el mestre Joan Prat Forga: Solfeig i Teoria Musical. Des de 1956 fins a 1967.

Als 14 anys comença a treballar a “Impremta i Cartonajes Alzamora”,com a secretària del Despatx essent Gerent Rogeli Sunyer. Any 1964 i 1965.

Al cap d’un any i mig deixa el treball per examinar-se del Batxillerat Elemental que ha estudiat com a lliure a l’ISM d’Olot(-Curs 1965-1966)

Segueix Estudis de Batxillerat Superior a l’Escola Cor de Maria d’ Olot essent directora Roser Garriga.1967-1968.

Preu a Girona:Escola de la Salle 1968-1969

Diplomada en Dibuix per l’Escola Massana (Barcelona) i Perspectiva per l’Escola de Belles Arts d’Olot.1967 Escola Massana- 1968 Escola de Belles Arts i Oficis d’Olot

Estudis de Magisteri Promoció 1971-Especialitat de Música (Pla Nou).

Fa classes particulars de Repàs d' EGB a Girona: Montse Omedes: cursos 70-71;71-72;72-73.

Grau Superior de Música pel Conservatori de Girona -Piano i Elemental de Guitarra. Curs 1968-1969

Treball a Olot: Acadèmia Plantalech, essent Director el Sr. Joan Plantalech, portant una Unitària. Curs 1972-1973

Classes de Dibuix a l’Escola Cor de Maria substituint a Anna Manel·la i més tard al Sr. Jesús Vilalta (apr.).-Curs 1972…

Curs73-74 Segueixen les Classes de Dibuix al Cor de Maria d’Olot.

Curs 74-75,es comparteixen les classes d’Olot: Cor de Maria, amb les de Ripoll: Carmelites,impartint Llatí i fent classes particulars a Elsa Antón.

Escola Salesiana de Ripoll, impartint Dibuix Artístic en horaris extra escolars dirigits pel Sr. J.Mª Milà. Treballant amb Margarida Roura, Isabel Ibáñez, Conxita Capo i el mateix Sr. Milà. Curs 74-75

Es crea l’Escola de Plàstica de Ripoll- curs 75-76, al Passeig Ragull, amb el mateix equip del Sr. Milà i amb el mateix professorat amb l’afegitó de l’Eudald Alabau, com a professor de pintura.

Substitució curs 76-77- de la Srta. Cedo a l’Escola Malagrida, essent director el Sr. J.Ferrés.

Curs 77-78 Escola Cor de Maria fent jornada reduïda a segon curs d’EGB. en alternança amb la Ma. Montserrat Pujolars.

Comparteix Tutories amb l’Especialitat de Dibuix durant 18 anys.

Tutories a l’Escola Cor de Maria compaginades amb l’ Especialitat de Música des de 1978-79 fins 1980 i endemés amb l’Especialitat de Dibuix Artístic i Lineal

Curs 1980 Substitució total de la professora de Música Ma. Mª Dolors Pagès per haver estat traslladada a Girona.

Curs 1980-1981, en hores complementàries es treballa el projecte vertical del DIBUIX ARTÍSTIC i LINEAL,juntament amb Rosa Martín. Malauradament no es tira endavant.

Classes a Batxillerat Superior,més tard a Bup de Dibuix Artístic i Lineal així com de Hª  de la Música des de 1981 fins a 1985 i en aquest moment es pren possessió de l’Especialitat de Música a Pàrvuls,Primària i Secundària.

Alternant la Música es treu el DEI i imparteix religió a Primària -Cursos 86-87;87-88;88-89;89-90-90-91;91-92;92-93;93-94;94-95;95-96;96-97;97-98,actuant també de Coordinadora de Religió de primària, juntament amb Adriana Plana que actuà de Coordinadora de religió de Maria-Reina portant Reunions mensuals a Barcelona els dissabtes.

Classes de Música als Parvulets durant 25 anys des de 1993. Impartint classes de Flauta Irlandesa a P5.

Classes Extraescolars a Maria-Reina des de 1993 fins a 2010-Ludoteca-Musica-Dibuix-Expressió Corporal.

Durant els estudis es dedicà a aprendre l’ Idioma francès essent professors: P. Avel·lí Pàmies, Paquita Centrich,Carme Colldecarrera,per la qual cosa es parla Català,Castellà i Francès. Els estudis de Lletres al Batxillerat Superior i al preu capaciten pel Llatí i e Grec

Vida laboral a l’Escola durant 45 anys

Cofundadora de la Coordinadora de Música -curs 81-82 de les escoles d’Olot i Comarca juntament amb el director de l’Escola Municipal de Música d’Olot:Narcís Bosch.

Formant part d’un Grup de Voluntariat per Residències de gent gran:19 anys a la Residència del Tura entre dos grups d’alumne:US DONEM EL SOPAR. US VENIM A FER COMPANYIA.

Guanyadors del Premi Prudenci Bertrana en tasca Social per la generalitat de Catalunya i rebent el premi de Jordi Pujol al Palau de la Generalitat a la diada de Sant Jordi.

Finalista l’any següent per BINGO a la Residència de la gent Gran amb alumnes de secundària.

Treballadora del projecte Curricular de les escoles Cristianes de Catalunya i implicada en la tasca de la seva confecció des de 1995 fins el 2000

Cofundadora AMICS LLETRES GARROTXINES,fa 25 anys

Afeccionada a la Literatura. Escriu Prosa,Poesia, Novel.la  i Publica a L’Olotí:Contes per infants. A la Comarca edita: 10 ANYS DE POESIA LOCAL. Treu el llibre dedicat al mestre Joan PRAT FORGA,titulat:”APOLOGIA AL MEU MESTRE”.Plecs de Poesia amb el tema “AMOR” a premis Ciutat d’Olot. Col.laboració als 78 llibretons editats per l’Entitat AMICS DE LES LLETRES GARROTXINES.

Trenta anys a l’Alimara fent l’Editorial i també Articles i Formant part de l’Equip de Redacció.

Participació Concursos Literaris en llengua Catalana a Catalunya, Cerdanya,Balears i Perpinyà amb la Gênete d’Or en diversos anys.

Contes representats per Rialles, Entitat de lleure infantil d’Olot.

Participació durant 45 anys als Programes de l’Aplec de la Sardana de Ripoll i uns quants més a Olot tan al programa de l’Aplec com a la Comarca.

Editat el llibre: La nostra Lliberada és presentat a les escoles d’Olot i com a conferencia al Casal Marià.,en motiu de la seva Beatificació i per encàrrec dels PP Carmelites del convent d’ OLOT: P. Felip Amenós, qui porta la Causa al Vaticà

Un any intens a Ràdio Les Preses en un programa setmanal sobre Llibres i Poesia,comentant llibres nous. Guions per Ràdio Olot:CARTES A EÏM,el meu personatge en temps del Director Florènci.

Assajos i Poemes Dedicats per Efemèrides. Treballa el poema sentimental, descriptiu,nostàlgic,tradicional,Fa servir estrofes clàssiques i mètrica clàssica però alterna amb poesia moderna de rima lliure i versos metrificats.

Publica per l’escola LES GERMANES FRADERA i la BIOGRAFIA DEL DR. MASMITJÀ.

Ara mateix forma part de la junta Directiva de l`AMBIT SANT LLUC. La idea de la qual es posà en mans de l’Ajuntament d’Olot fa quinze anys.

ES DE CONVICCIÓ CATÒLICA i POLÍTICAMENT CONVERGENT.

Mare de tres filles:Montserrat,Roser i Mercè. Actualment segueix estudis de violoncel a l’Ateneu de Banyoles essent professor seu Daniel Regincós.

Està Jubilada i omple el seu temps en activitats culturals:sortides d’interès:artístiques culturals:Concerts: teatre,cinema, jardinería i horticultura endemés de les feines de la casa.

Casada amb Antoni Núñez viu a Camós al Pla de l’Estany

Com a afeccions plàstiques l’emociona l’Escultura i es sent presonera del paisatge que sempre, des de petita l’ enllamina perquè és filla de pintor i d’una mare poetessa.