R. Viñolas, Secretari

Raimond Viñolas i Jaume, Secretari d' Àmbit Sant Lluc (2016)

Neix al 1945, a Olot, fill únic. Fill de Xavier Viñolas, l' artista pintor i de Palmira Jaume, que morí de part (és net del reconegut fotògraf en Paco Mestres). Viu i creix al carrer Montsalvatge, fins que el seu pare es casà en segones núpcies amb Rosalia Prat i es traslladaren al carrer Sant Cristòfol.

Va a l’ escola “Grupo Escolar Malagrida” on hi fa la primària i el Comerç.

Es posa a treballar als 14 anys, d’ administratiu a l’ empresa JUAN BOSCH CALLIS (embotits), desprès treballarà a la fàbrica de gèneres de punt, també administratiu HIJOS DE SACREST, S.A.  Anà la mili, on considera que va perdre el temps, i desprès dels 15 mesos reglamentaris, anà a treballar al despatx d’  ESTEBAN ESPUÑA, S.A.. on s’ hi està més de trenta anys, allà forma part del primer equip d' informàtica d’ Olot, manipulant l’ Ordenador (gran maquinaria, targetes perforades, etc. etc., passant després a comptabilitat.

Va fer estudis de programació: RPG a l’ empresa i DBASE pel seu compte. Parla i escriu correctament el català i el castellà, té coneixements de francès i està a les beceroles de l’ anglès. Li agrada molt la lectura i és informàtic a nivell d’ usuari. Ha publicat dos llibres d’ experiències.

Durant la seva infantesa i joventut participà amb el Moviment Scout Minyons Escoltes (branca de nois) i ja en la joventut fou cap de pioners i membre del Consell d’ Agrupament. Ja en el Clan Puigsacalm, participà en la creació del Cine Club Olot i també fou de la junta de la Casa de Cultura, que en aquell temps organitzà moltes conferències i cursos, trencant la manca d’ activitats públiques a Olot.

Es casà amb Dolors Boix (la Lola) i va tenir dos fills: la Montse i en Xavier. Ara té un net: l’ Oriol. Viu actualment al Carrer Joaquim Masmitjà.

Políticament milità a Convergència Socialista de Catalunya, que convergí en el Partit dels Socialistes de Catalunya, del qual esdevingué un militant actiu i convençut, però sempre a nivell local i comarcal, sense ànim de càrrecs institucionals. Entre les seves tasques a l’ Agrupació de la Garrotxa del PSC, feu de Primer Secretari, Secretari d’ Organització, Secretari de Finances i participà del Front Obrer del Partit. Fundà junt amb altres companys, la UGT de la Garrotxa, aconseguint Olot ser la població amb més afiliats de Catalunya (més de 3.000).

Religiosament es declara àgnostic.

Formà part de diverses candidatures socialistes per les municipals i va ser Regidor a l’ Ajuntament d’ Olot durant dos anys en que treballà en el camp de la salut municipal, essent mentre del Patronat de l’ Hospital, quan es transformà en Hospital Comarcal, i en els fonaments del que més tard seria en Consoci de Serveis Socials. També ajudà a enfortit l’ Oficina del Consum, de recent creació. Actualment no milita, per desacord amb la  sociovergència a Olot.

Socialment, formà part dels creadors de la Delegació d’ Òmnium Cultural, sent-ne secretari. En fou de junta llargament, participant del Congrés de Cultura Catalana, i creant el Concurs Infantil anual de Poesia i Prosa de la Garrotxa. Després muntà amb altres companys l’ entitat Rialles, promotora d’ activitats socioculturals per canalla, arribant a la Junta Directiva del Moviment a nivell de Catalunya. Participà també com  a secretari del Club Esportiu Vall de Bianya, on els seus fills feien atletisme. Formà part llargament de la directiva de  l’ Associació de Veïns de Sant Francesc, essent-ne secretari i després president.

Actualment està jubilat. Torna ser secretari de l’ AAVV. del seu barri, i també és secretari de la nova entitat Àmbit Sant Lluc.